loading...

Mágnesként szívja ki a betegséget, egészségesebb a káposztánál is, mégis elfeledkeztünk erről a zöldségről!

Hirdetés
Hirdetés

Számos szakértő úgy gondolja a világ minden tájáról, hogy valószínűleg ez a legegészségesebb zöldség a világon – és sajnos mostanában teljesen elfelejtettük! És itt jön a millió dolláros kérdés – mi a neve ennek a szuper egészséges zöldségnek?

capture-20161222-201851

Először is ez a szuper egészséges zöldség tele van a vassal, több vasat tartalmaz, mint a spenót! Igen, és ráadásul több C-vitamint, mint a citrom és a narancs. Ez tényleg elképesztő, nem?

Egy friss tanulmány szerint ez a csodálatos és rendkívül egészséges zöldség jelenleg legegészségesebb a világon. Csökkenti az oxidatív stresszt, és növeli az antioxidáns hatást, tisztítja a vért, felfrissít, serkenti az étvágyat, és megtisztítja az egész testet.

A zsázsa leve rendkívül hasznos és előnyös zöld italként naponta fogyasztva, de külső felhasználásra is. A különböző bőrbetegségek, a bőrgyulladások, hajhullásesetén egyszerűen dörzsöljed a levet az érintett területre, vagy használj vízitorma borogatást zúzott levelekből. A vízitorma csökkenti a naptól kialakult barna foltokat a bőrön. A vízitorma képes megállítani a tumor növekedését és az áttéteket (a teszteket állatokon végezték úgy, hogy zsázsa kivonatot fecskendeztek a tumorba).

Hogyan készítsünk vízitorma borogatást?

Ez nagyon egyszerű – csak fel kell vágnunk a leveleket apró darabokra.
Alkohollal tisztítsuk meg a bőrt, majd kötéssel rögzítsük rajta a leveleket. Hagyjuk fenn a borogatást 2-4 órán át. Különböző bőrproblémák esetén használjuk.
Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Összesen látták: 980 times, Ma ennyien nézték meg: 1
loading...
x
Tetszik az oldal?